~ El parto de los montes: ¿Qui se'n recorda?

3 jun 2010

¿Qui se'n recorda?

Avui he anat a dinar a ca l’avi Lluis. Érem molts i ha estat molt entretinguda la dinada i la tertúlia. El tio Lluis ha contat a un capellà amic de la família en que consistia el nostre blog. Certament aquí cadascú conta lo que vol i ho conta tal com vol. A mi m’agrada molt especialment el capítol que en Pep nostro dedica al Padrí Andreu. La darrera carta que va publicar, la que els amics li escriuen a ell explicant problemes de caça i de festes, balls i fadrines, me sembla magnífica, un vertader repte paleogràfic, encara que no es tan mala de entendre si te imagines una traducció literal, paraula per paraula, del mallorquí a un castellà bastant macarronic.

***



I m’agraden erls records. ¿Vos enrecordau de aquell estiu que un horabaixa estavem a la casa de Calamajor i en Pep nostro se va aferrar per tot el front i la cara els segells que en Paco nostro col•leccionava del Congo i de Guinea i llevors cantava allò de “yo soy aquel negrito del Africa tropical...”. Com que el varen castigar, ell, en Rafel, en Biel i en Xim els hi varen tallar les trunyelles a na Margalida i a na Marta i se va organitzar gran girigall. Na Loreto, sempre reivindicativa i rabiosa com era, va envestir en els nins a pedrades però envers de ferir-los a ells va rompre la finestra del cotxe del tio Lluis i va trencar una cella a na Rosa.

No sé bé com es que tot aixó va acabar amb na Lluïsa fent de Petit Marie. ¿Qualcú se’n recorda?

3 comentarios:

biel 4/6/10, 7:41  

Antonia, està clar que la diferència d'anys que hi ha entre tu i jo és, en aquestes edats, molt acusada. Jo no me'n recorda de ses fetes que relates.
Lo que està clar és que en Pep Nostro era un payaso (basta veure sa foto que insertes).

L'Avi Lluis 6/6/10, 20:25  

Biel no puc creure que tenguis tan poca memoria. Menos mal que era verano porque tuve que ir dos meses sin vidrio.

L'avi Lluis 10/6/10, 18:31  

Com que sa cossa va de records me pareix que aquest vos fará sonrriure.
Cassi es segur que la majoria de voltros u recordeu anaven per es carrer de San Francesc i just arribant a sa placa de sa palla una joveneta si acosta i lis diu.
-¿Senyora vostè me podria dir por on son las avingudes ?
-¿las avingudes?, me sona molt però ara mateix no les localitzo molt be, a veure, aquí darrera i ha ses franciscanes, aquí devora estan ses vermelletes , a se placeta ses jerònimes, ses des centro eucarístic mes endins, a San Alonso ses sierves, a Montision ses de la criança, ses clarisses, ses pureses, no acab de trobar a ses avingudes.
-Na Keti ja a punt de esclafir diu ¿no voldrà dir ses avenidas?

Publicar un comentario

Escribe tu comentario