~ El parto de los montes: Personatjes curiosos

26 abr 2010

Personatjes curiosos

Un dia en Pep xerrava del Flecha Verde i jo ja deia que per jo el cotxe de la meva infància era el 131. Després es xerra de Mr. Whippy i el Rubio, i jo d'aquests no me'n record gens, és més, crec no els vaig veure mai. Tot i així personatjes curiosos n'han passat molts per aquesta família. L'altra dia recordava un de l'Hotel Alfa que algunes vegades venia a Son Drago a cercar-mos, amb una furgoneta, per acompanyar-mos a escola. Crec que nomia Joan Perón.
Cada vegada, quan arribavem a Palma, passavem per davant un supermercat Tan Tan, i inevitablament ell deia: "Tan Tan, muerto el conejo". Era a diari, tots sabiem que ho diria, de fet ho esperavem, i mai fallava i inevitablament na Lluïsa, que sabia tan bé com els altres que això passaria, s'emprenyava. Clar, que inclus essent adolescent, na Lluïsa era un poc Petit Marie.

De totes maneres la persona que ha introduit dins la família els personatjes més peculiars ha estat na Margalida. Qui no recorda en Ramunsen o n'Ascorreta? Per cert, qualcú sap que nomia n'Ascorreta de nom?

Aquí cadascú recorda el que recorda.


9 comentarios:

Antonia 26/4/10, 22:34  

¿Askor Reta? ¿Asco jeta? ¿qué asco de jeta? ¡vaya jeta tenía el asko!

Lluís 26/4/10, 22:55  

Ma mare acaba d'anar a beure un tassó d'aigua, ara deixaré un llibre damunt el seu llit i quan hagi arribat a sa seva habitació aniré a recollir es meu llibre dissimuladament i delicada i diré: "Tan Tan, muerto el conejo"

Acab de fer-ho. Contestació bronca de ma mare: "Què dius ara? Això era de'n Paco."

Una altra vegada, el gran Lluís ha planificat una estratègia emprenyosa. He anat a agafar es tallador d'ungles al bany dels meus pares, passant per davant ma mare i repetint: "Tan Tan, muerto el conejo."

Segona contestació de ma mare: "Ay Lluiset! Veste'n a la merda!!"

Lluís 26/4/10, 22:56  

Qui se'n rigui de ma mare, que ho faci davant meu. Ja vorem que passa...

biel 27/4/10, 17:21  

- Antonia: Me has convidat a participar en es "Parto". Bé, idò quan pos sa contraseña me diu "contraseña incorrecta"... No sé que he de fer.

- Personatges curiosos: Xerres den Perón como qualcu estrany... Per favor!! En Perón no és un tipo més, com pugui ser en Tan Tan Muerto el Conejo. En Perón mos duia cada semana es pa aixut de s'Alfa per en Tello i na Murta. El record bé assegut a sa porta de s'economat e s'Alfa, i sobre tot, un gran seguidor de la UD Porreres.

En Tan Tan mos venia a cercar a SD i mos acompanyava a escola s'any de ses primeres eleccions democràtiques de sa transició. Ho record perque posava sa radio, de sa qual només s'escoltaven cunyes publicitàries dels Partits polítics. Es xofer, tot es viatge flastomava contra sa classe política. D'ell vaig aprendre s'expressió "són tots ells los mismos perros con distintos collares".

Pau 27/4/10, 19:24  

Vols dir que en Perón i en Tan Tan no era la mateixa persona?

biel 28/4/10, 8:12  

Per suposat que en Tan Tan i en Perón no eren sa mateixa persona.
Aquest tal Tan Tan, com el hem batiat, era un taxista de Sa Coloni. El record bé de cara (tenia uns bons mostatxos), però no me'n record des nom.
Tenia una forma ben peculiar de conduir, ja que conduia apojant els "antebrazos" ( o com es digui) en es volant - Na Lluisa se deu enrecordar bé, perque mos feia molta de gràcia aquesta forma tan curiosa de manar-.
Pel que fa a s'anècdota de "Tan Tan...muerto el conejo", na Lluisa no se'n recorda bé, i atribuiex s'anècdota a n'en Paco, perque na Lluisa no la vivia. Deixavem a na Luisa a s'Institut Joan Alcover (llevors feia 1r de BUP), i seguiem, per sa Plaça Hornabeque cap a Montision. En es baixos de sa torre de sa Plaça Madrid (s'edifici més alt de Palma) hi havia un supermercat Tan Tan, i aquell homo, irremediablemet deia "Supermecados Tan Tan...muerto el conejo". De llevors ençà mai sempre que veia un supermercado Tan Tan pensave amb aquell tipo.
Na Lluisa atribuiex s'anècdota a n'en Paco perque la confon amb un número cirquense den Paco amb na Busca. En Paco agafava una galleta Maria i la mostrava a sa cusseta. Li deia..."Un cazador se fue a cazar i...pum!! Muerto el perro". I sa pobra Busqueta s'havia de fer sa morta. " Pero entonces sonaba la trompeta i... titiriri..". I na Busca botava a agafar es seu premi: sa galleta Maria.
Record perfectament es perque des final den Tan Tan. Sa Guardia Civil mosva aturar, en es Restaurant Ses Canyes (adalt de Xorrigo) i el va denunciar perfer transport esolar sense autorització. A partir de llevonces va desapereixer en Tan Tan de ses nostres vides. Per culpa des "trafic".
En fi, "o tempos, o mores....".

Pau 28/4/10, 20:36  

M'has deixat sense paraules.... De na Busca, en Paco i el muerto el perro, ara que ho dius ho record perfectament...

Anónimo 29/4/10, 20:10  

yo no ho se mai el vaig coneixer pero...
que es aixo de askor reta

Margalida 29/4/10, 23:00  

En Biel té tota la raó quan conta l'anecdota de Pam Pam...muerto el perro...i tiririii. Ho record perfectament.
Lo dels supermercados Tan Tan...ho trob d'una ximplesa graciosíssima

Publicar un comentario

Escribe tu comentario