~ El parto de los montes: Flecha Verde

5 feb 2010

Flecha Verde


De l'ingent quantitat de cotxes que formen part de la memòria històrica d'aquesta familia, el "Flecha Verde" n'és,sense dubtar-ho, el que ocupa el lloc preeminent.
No era el cotxe dels Buades, ho era de tota s'escala de Sant Alonso 22 - 24.
Històries s'en poden contar moltes.
Jo vaig entrar en òrbita viatjant amb ell a ... Santa Ponça. Ho vaig fer de dret i davant, en mig de mon pare (comandant de la nau) i ma mare (tan irresponsable com el comandant), ara es consideraria motiu de 300 € de multa i retirada de carnet.
També va ser anant amb ell que varem quedar irremissiblement atrapats dins un clot al Coll de Sa Creu. De resultes d'allò sé lo que es menjar carn humana, no record massa bé si braç o cuixa de na Loreto.
Molts altres records son simples pinzellades d'instants concrets sense continuitat: carretera de Puigpunyent, excursió a Orient... Inclús n'hi ha de viscuts abans de neixer.
El Flecha Verde era una vàlvula d'escape dominical quan Ben-dinat no era ni un projecte i vuit o nou fills i un bon grapat de nebots amunt i avall no devia ser resistidor.
Dues frases que jo llig inevitablement a ell són, "Es papà és un conductor de pa amb fonteta", dita per sa mamà quan ell feia una mala maniobra; i "anem a dinar que sa mamà mos estirarà ses orelles", dita pes papà quan es feien les dues i haviem de tornar a ca nostra amb gran disgust de tothom.

Crec que a part o banda corr una foto des papà dret i es Flecha Verde darrera, jo no l'he trobada i per això he pujat aquesta que, si bé no és ell, pot donar als joves una idea de quin era el cotxe de la nostra infantesa (vida).

7 comentarios:

Xenon 6/2/10, 1:32  

¡Qué bonitos y vívidos recuerdos de tu infancia, Pep! Lo que es yo, tengo esos años algo desdibujados y en un rapto de esquizofrenia, a veces me parece que lo poco que recuerdo de ese tiempo, le ocurrió a otro. He pensado en que tal vez sea un replicante, pero esos cyborgs no tienen emociones. Vé tú a saber.

Pau 6/2/10, 22:34  

És curiòs com dins una mateixa família pot haver-hi records tan distints de la infantesa. Les històries i anecdotes del Flecha Verde, de les excursions a Orient o al Coll de Sa Creu, les posades en òrbita per Santa Ponça, etc., les he escoltades tantes vegades que podria semblar que les he viscudes, però la veritat és que no és així.
El cotxe més antic que record a ca meva és un R-12 familiar de mon pare o un GS de mu mare. Però clar, a en Pep i a jo ens separen 10 anys, i això fa que els records i les històries viscudes, siguin bastant diferents.

Antonia 7/2/10, 15:20  

Y ara venia lo de:

-Venga, "montañas", te toca a tú.
I en Pep, con un gorrionet allà dret en mig de mon pare (comandant de la nau) i ma mare (tan irresponsable com el comandant), alçava el coll, mirava anvant i ben enfora i entonava...

(obriu l'enllaç a una finestra nova)

http://www.goear.com/listen/c29b39e/the-longest-day-bso-el-día-más-largo

"Ya se vaaaaaaaaaaaaaaaaan
a las montañaaas
unos hooooombres
a luchar
ya se vaaaaaaaaaaaaaaan
más ellos saaaben
que quizáaas
no volveráaaaaaaaaaaaaaan"

En Pep nostro 7/2/10, 21:54  

Extraordinari, fantàstic, inigualable i genial.
Qui no participi s'ho perd.

lluïsa 14/3/10, 23:20  

Jo record aquestes cançons:

"Sa sa sa sa merda de la montanya no fa pudooor, mal la remenis amb un bastooo, gargalls, gargalls i escupinades.."

"A la mar fui por naranjas cosa que la mar no tiene..."

"Vamos a contar mentiras tralará, vamos a contar mentiiiras. Por el mar corren las liebres...

"Un flecha en un campamento, un flecha en un campamento, en la cama se meo...."

"Madrugaba el Conde Olinos mañanita de San Juan a dar agua a su caballo...."

" A la ciutat de Napols hi ha una presó la vida mia...."

Aquestes cançons van lligades inexorablement a: Orient, al pel de roca,al torrents quan duien aigua, les arboçes i els rams de flors per sa Mamá, a les cuixes de Na Loreto perque mos haviem perdut, a les figuretes de sucre de Sóller, a les corregudes darrera al cotxe.. quan estaves apunt de arribar... és possava en marxa ,així un parell de vegades fins que t´empipaves i deies: venga Papa, basta!!!! i començaves a plorinyar..


Quina infantesa !Varem ser afortunants!

En Pep nostro 15/3/10, 14:11  

Cursilada de "La petit Marie": Quina infantesa !Varem ser afortunants!
Afortunat (4ª Acepció del diccionari Alcover):Baldat, tort o paralitzat de qualque membre corporal (Mall.). Autorisant no més an ets afortunats o veys inútils per fer feyna, Ignor. 59. Un homo que tenia es peus redons redons y molt afortunats, Roq. 3.

biel 15/3/10, 19:26  

Lo dicho: Síndrome "casa de la pradera"

Publicar un comentario

Escribe tu comentario