~ El parto de los montes: Neu a Ses Salines

13 feb 2010

Neu a Ses Salines


Sa neu sempre va semblar-me màgica. Crec que era com aquell regal que sempre esperaves i mai et feien.

De gran i tot, si un dia feia neu, podies perdre els papers i fer tota casta de ninades.

Record, per exemple, que l'any que feia el servei militar va fer neu a Barcelona i al pati del corter amb una ma aguantavem el Cetme i amb s'altra mos tiravem bolles per sa cara. Els soldats que hi estaven més acostumats a sa neu mos miraven amb ulls a quadres.

Dijous a vespre tornavem cap a ca nostra i devers Llucmajor feia flovies. En Pep Lluis, molt catòlic, va posar-se a resar un Parenostro.

- Per què putes reses?
- Perquè demà hi hagui neu.
Vos jur que això és rigurosament cert. Va fer-me gracia però vaig pensar que jo amb 11 anys hauria fet lo mateix.L'endemà, en aixecar-mos varem trobar Ses Salines nevada.

Sa nevada va ser molt lleu, just va enfarinar ses teulades i un poc per fora-vila.
Quan vaig despertar en Pep Lluis i ho va sebre, d'un bot va sortir des llit i en un no-res ja s'havia vestit. Ja mos tens càmara al coll a fer fotos, a les vuit ja corriem per ses tanques més properes a ca nostra foto va foto ve.

Tot d'una vaig pensar en una foto que tenia a part o banda i que avui he cercat.
Vaig trobar-me com es papà - però sense tanta corda - .

De una foto a s'altra deu haver-hi 28 ò 30 anys.
Crec que no vaig fer d'altra excursió amb mon pare.

12 comentarios:

loreto 14/2/10, 0:02  

Es ben cert que quan neva encara que siguis gran fas el cap de fava...

Antonia 14/2/10, 8:52  

Es una pena que en posar comentaris no se puguin pujar mes fotos al post, perque jo en tenc una preciosa de un any que va fer una gran nevada a Son Drago i els nins eren petits i varem fer un ninot de neu.
Jo li vaig tirar una grapada de neu a na Margalida de'n Pep Nostro a sa cara i ella se va asustar molt i va plorar i me va costar deu i ajuda consolarla...

biel 14/2/10, 11:14  

No vull polemitzar, però he vist nevar més vegades aquests darrers deu anys, que els trente sis anys anteriors.
Canvi climàtic al planeta, pot ser. A Mallorca, no.

Antonia 14/2/10, 11:43  

Jo tampoc vull polemitzar, però la comèdia del canvi climàtic me fa arrufar el nas, ara resulta que fer un fred que pela a l'hivern es canvi climàtic i fer una calor torradora a l'estiu es canvi climàtic... me’n recordo bé de quant això era canviar de estació.

Antonia 14/2/10, 11:44  

Pep Nostro, no entenc molt bé la raó per la que has etiquetat aquesta entrada con 'una miqueta de càncer'
No deu ser un error?

rosa 14/2/10, 12:58  

Ji tampoc no vull polemitzar, peró no puc creure que si ara no tenim ses temperaturas de Canarias (que mai hem tingut) sigui per el canvi climatic

En Pep nostro 14/2/10, 16:49  

Perdonau, el canvi climàtic és un fet tan inquestionable com aquell què li diu a un amic:
- Mira'm els intermitents de derrera i em dius si funcionen.
- Ara sí, ara no, ara sí , ara no ...

loreto 14/2/10, 20:50  

ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,ja, ja, ja ,ja, ja,

biel 15/2/10, 16:40  

Lo de no voler polemitzar, ve per lo des cosí den Rajoy....

Gloria 15/2/10, 17:38  

escoltau germans, fa poc li vaig fer aquesta pregunta a en Toni Calafat i ell molt "docto" me va dir que no tenía que conforndre al temps atmosferic amb el cambi climáic. No se que me va vole dir pero aixo me va dir.

Pau 15/2/10, 18:48  

I jo que crec que el cosí de'n Rajoy tenia raó!!!!! No sé si serà canvi climàtic, temps atmosfèric o que "el grajo vuela bajo", però el cas és que tenc els dits dels peus gelats!!!!

Anónimo 19/2/10, 13:54  

quina sort teniu per ses salines a palma dijous11/02/2010 va fer aigua neu ya me agradaria que neves per palma... ja ja ja
percert.¡¿qui es es cosi de´n rajoy?!

Publicar un comentario

Escribe tu comentario